Het Mysterie van Marville (Patrick Bernauw)

Dit is geen fictie, maar een waargebeurd verhaal, waarin de lezer(es) zelf als een detective op onderzoek gaat. Een ‘true crime’ moordspel dat je thuis speelt, op het web… of in Marville, een slaperig dorpje aan de Frans-Belgische grens. Wie dat wil, kan een aantal detective teams samenstellen, die het tegen elkaar opnemen. Iedere detective of elk detective team beschikt dan over dit boekje. Zij kunnen het resultaat van hun onderzoek toetsen aan de antwoorden op een aantal vragen die auteur Patrick Bernauw heeft gevonden. Achteraan dit boekje ‘verzegel’ je dan de pagina’s 57 tot 64 met de oplossingen, door ze aan elkaar te nieten of te plakken. Pas wanneer je alle vragen hebt beantwoord, verbreek je het zegel en kom je te weten hoe hoog jouw score is, of die van je team.

‘Er zijn 41 Canadezen begraven op het kerkhof van de Heilige Hilaire, meneer,’ zei de oude dame. ‘Onder hen: 26 pasgeboren baby’s en 12 baby’s die slechts een paar maanden tot een paar jaren leefden. Ik zal een liedje voor je zingen, meneer. Maar het zal geen wiegeliedje zijn. Het wordt een Koude Oorlogsbaby Blues…’

En oké, het is niet echt een Belgisch verhaal… al speelt het zich vlakbij de grens af en heeft het ook uitlopers tot in België. Beschikbaar in paperback en als ebook.

Patrick Bernauw
Het Mysterie van Marville
Dit is geen fictie, maar een waargebeurd verhaal, waarin de lezer als een detective op onderzoek gaat, al of niet in teamverband. Een ‘true crime’ moordspel dat je thuis speelt, op het web – of in Marville, een dorpje aan de Frans-Belgische grens.
€16,00 Paperback