Het Monster van het Waasland – in het hoofd van Kim De Gelder (Luc Schoonjans)

Luc Schoonjans werkte mee aan het programma De Kroongetuigen voor VTM. Ook aan Kim De Gelder werd een aflevering gewijd. Zodra hij het dossier in handen kreeg, wist hij dat het onbegonnen werk was om deze complexe zaak genuanceerd in een aflevering van 50 minuten te gieten.

Kim De Gelder was, zacht uitgedrukt, een geval apart. Zo werd hij trouwens ook door de psychiaters omschreven: zowel seriemoordenaar als massamoordenaar. Daarnaast was er de persoon De Gelder waar je niet meteen één stempel kon op drukken. Het ene moment intelligent, het volgende apathisch en lethargisch.

Al snel drong de vraag zich op: is deze dader toerekeningsvatbaar? Is hij schizofreen of veinst hij? Is hij psychotisch of een psychopaat? Gerechtspsychiaters beten hun tanden erop stuk… Dit boek start met een hallucinant relaas van de feiten, en vertelt over een zo mogelijk nog hallucinanter onderzoek, om te eindigen met het proces De Gelder.

Luc Schoonjans werkte als scenarist mee aan tal van tv-reeksen: Familie, Zone Stad, Spoed, 16+,… Hij is ook auteur van non-fictie en true crime boeken, variërend van 100 Jaar Ronde van Vlaanderen tot, in de reeks Kroongetuigen, boeken over Horion, Pandy en Dutroux. Bekijk hier een korte documentaire over het boek op RingTV.

Verkrijgbaar als paperback en ebook, via bestellen@truecrime.be (paperback 22€ verzending inbegrepen, ebook 9€) of:

Luc Schoonjans
Het Monster van het Waasland
Luc Schoonjans werkte als scenarist mee aan het programma De Kroongetuigen voor VTM. “Kim De Gelder” was één van de cases waar een aflevering aan gewijd werd. Dit is het volledige dossier van feiten, onderzoek tot en met het proces.
€22,00 Paperback